Witam
Cytat:
|
1. Ile może wynosić naprawa, sama robocizna jeśli mam części.
|
To zależy,
- ASO uuu może być drogo, gdzieś widziałem cenę chyba 2kpln (fakt ubezpieczalnia płaciła) za małą ryskę na tylnym zderzaku, a tu cały przód do rozebrania
-Rychu, który twierdzi, że jest malarzo-tynkarzo-blacharzem do tego mechanikiem a to wszystko z zamiłowania do szkła, no tu cena może się wahać, to zależy o której godzinie będą prowadzone cenowe negocjacje ( zalecałbym tylko nie w weekend i nie za późno, max do 13-tej
Cytat:
|
3. Jak skomplikowana jest wymiana, może mogę to zrobić samemu?gdybym tylko miał jakąś instrukcje serwisową, gdzie są śruby, gdzie co i jak jest przykręcone to bym sobie poradził.
|
Ok, żarty na bok. Najwyraźniej gdzieś się zagapiłeś, skoro ubezpieczalnia za to nie płaci w ASO (pomińmy AC). Moim zdaniem, jeśli masz chęci, a co najważniejsze miejsce i narzędzia to spróbuj, czemu nie. Oczywiście nic na siłę, a jak nie wypali, to wtedy do mechanika.
Co do schematów to tu jest zderzak.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tu link do stronki
http://gg.gg/3rovr ponieważ 4 modele występują w S-MAX.
Jedyne co będziesz musiał (chyba) kupić to spinki, których tu nie widać a część jest pewnie połamana, skoro zderzak do wymiany.
Resztę obadasz, zdejmując stary zderzak.
Oczywiście to tylko moje podejście do tematu, powodzenia jeśli….
Pzdr