Cytat:
|
Mam małą prośbę, czy możecie zdiagnozować czy wg tych zdjęć czeka mnie uszczelnianie tego wtryskiwacza? Jak pilne to jest?
|
Prawdopodobnie tylko malutki oring na przewodzie przelewowym. Najprawdopodobniej jest to ropa. Łatwe i tanie w naprawie, sam to spokojnie ogarniesz - to odnośnie wtryskiwacza. Jeśli chodzi o ten kapturek odmy, tą przykrywkę, to najprawdopodobniej gdzieś spod membrany Ci leci, albo co gorsza masz membranę uszkodzoną, ale to się rzadko zdarza. Możesz spróbować zdjąć ją (dość skomplikowany zabieg jeśli nie chcesz połamać zaczepów, ale da się zrobić) i ja rozwiązałem to tam, że zakupiłem tam oring bodajże 1mm grubości, średnica zewnętrzna 50mm, ale dokładnie nie pamiętam, trzeba by zmierzyć. Ten oring wsadziłem pod membranę i zapiąłem pokrywkę z powrotem (trochę się namęczyłem, ale ciepło sprzyja ocaleniu zaczepów) - przestało się tam pocić, z tym, że moja membrana pod kapslem była cała. Musisz ocenić czy to raczej ropa na kapslu czy olej, jak olej to z odmy jak ropa, to jakimś cudem z tego przelewu na wtryskiwaczu.