Temat: [Focus 2008-2011] Huczenie przy skręcaniu w lewo
View Single Post
Stary 15-06-2015, 16:57   #12
omatic
ford::amateur

Model: Focus tdci
Silnik: 1600
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Huczenie przy skręcaniu w lewo

Cytat:
Napisał timoto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak już wcześniej napisałem huczenie buczenie z prawej strony okazało się że to jednak nie
prawa lecz lewa strona.Poprosiłem znajomego mechanika żeby włożył łożysko które zdemontował z prawej strony na lewą stronę i jak ręką odjął już nie buczy.

Dodam jeszcze że buczenie było nawet przy minimalnym ruch kierownicy w prawo !!!
Ja przy skręcaniu w prawo miałem huczenie buczenie i to samo przy jeździe na wprost powyżej 50km. Należało wymienić lewe - Łożysko koła przedniego z piastą Focus Mk2. Można dostać w cenie 120-130zł i to zupełnie wystarczy.

Jak sprawdzić czy to łożysko koła? Podnieść lewarkiem auto i pokręcić kołem wsłuc***ąc się -jeśli huczy nam lewa strona to sprawdzamy prawe koło, jeśli huczy prawa strona sprawdzamy koło lewe.

Mam nadzieje, że pomogłem tym którzy zadają pytanie: buczenie przy skręcaniu w prawo focus mk2, huczenie przy skręcaniu w prawo focus mk2 i analogicznie w lewo oczywiście.
omatic jest offline   Odpowiedź z Cytatem