Temat: [Focus 2004-2008] Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI
View Single Post
Stary 15-06-2015, 19:28   #65
Plurdon
ford::average

Imię: Hans
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI

Nie to, że zastrzeżenia, po prostu chce znaleźć inny olej niż Castrol pasujący do tego motoru. I żeby był pełny syntentyk a nie syntetyczna technologia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

O ww. elfie nikt nie pisał, a ten olej stosowałem cały czas w Renault. Z tego co czytam, jest również "synthese technology" przeznaczony do aut z DPF, tylko nie jestem pewien czy akurat do 1.6 TDCI (nie kumam trochę tych oznaczeń norm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

już się skłaniam nawet w stronę Motul Specific Ford 913B 5W-30 - TECHNOSYNHESE ® ale coś ta nazwa Technosynhese brzmi niepokojąco, czyżby to kolejny olej z "technologii syntetycznej" ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i jednak cena elfa a motula to niebo a kosmos. 5L elfa mam za 90 zł a Motul...prawie jeszcze raz tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wniosek mój nasuwa się taki, że obecnie chyba nie ma większego znaczenia, czy to będzie fully synthetic czy tylko technology?

Ostatnio edytowane przez Plurdon ; 15-06-2015 o 19:35
Plurdon jest offline   Odpowiedź z Cytatem