Nie to, że zastrzeżenia, po prostu chce znaleźć inny olej niż Castrol pasujący do tego motoru. I żeby był pełny syntentyk a nie syntetyczna technologia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O ww. elfie nikt nie pisał, a ten olej stosowałem cały czas w Renault. Z tego co czytam, jest również "synthese technology" przeznaczony do aut z DPF, tylko nie jestem pewien czy akurat do 1.6 TDCI (nie kumam trochę tych oznaczeń norm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
już się skłaniam nawet w stronę Motul Specific Ford 913B 5W-30 - TECHNOSYNHESE ® ale coś ta nazwa Technosynhese brzmi niepokojąco, czyżby to kolejny olej z "technologii syntetycznej" ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i jednak cena elfa a motula to niebo a kosmos. 5L elfa mam za 90 zł a Motul...prawie jeszcze raz tyle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wniosek mój nasuwa się taki, że obecnie chyba nie ma większego znaczenia, czy to będzie fully synthetic czy tylko technology?