Odp: Immobilizer a alarm sklepowy ?
Panowie odnowię trochę temat i proszę o pomoc:
Wczoraj wracając z Anglii zostawiłem kluczyki u znajomego od samochodu,jedyny jaki mam w domu to zwykły z plastikowa rączką z napisem FORD.Dzis pojechałem na lotnisko po samochód,wkładam kluczyk przekręcam i wszystko OK,aż do momentu otwarcia drzwi......i się zaczęło...uaktywnił się alarm i zaczął wyć chyba coś po 30sekund z małymi przerwami.Na konversie choinka,wszystko miga i się świeci,samochodu nie da się ani odpalić ani wyłączyć alarmu.Pojechałem do ASO FORD i powiedzieli mi że powinienem użyć kodu,a procedura jaką mi przedstawili była następująca:
-Otworzyć drzwi,przekręcić stacyjkę do położenia 2 i nacisnąć dwukrotnie migającą niebieską diodę obok drążka zmiany biegów.Tak też zrobiłem,kilka razy,jednak bez efektu,albo ja coś źle robię albo już nie wiem.Brakuje mi pomysłu jak uruchomić samochód,który jest mi bardzo potrzebny do pracy.Bardzo proszę o pomoc jak uruchomić samochód oraz jak wyłączyć alarm,bo już nie mam sił pokonywać w jedną stronę kilkudziesięciu kilometrów po to aby znów wrócić z pustymi rękoma.Jestem uziemiony na AMEN,dlatego byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w uruchomieniu mondka oraz rozwiązaniu w/w problemu.Pozdrawiam
|