Cytat:
|
Na pewno pajączek do wymiany lub przeróbki (jak fabrycznie nie było modułu, to instalacja nie może pasować po dołożeniu modułu).
Ustawić poprawnie elmconfigiem też nie zaszkodzi
|
Dzięki
mayak, zgadza się, "pajączek" był problemem. Jako że jakieś zdolności manualne posiadam zdecydowałem się na przeróbkę i dołożenie pinów w pajączku.
Jako że miałem "pajączek" CB i radio SONY to zmieniłem oraz dołożyłem piny na układ pajączka "CA" (sposób opisany na forum)
Działa.
Cytat:
|
Co do mikrofonu, to możesz sobie "przedzwonić" kable we wtyczce mikrofonu na podsufitce i pajączka...
.. Jedyne co Ci potrzebne to miernik i ewentualnie pomagier.
|
Dzięki
wrzoch poradziłem sobie sam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potrzebny był tylko długi kabelek żeby przedłużyć kable od miernika.
Co ciekawe, nie zmieniałem pinów od mikrofonu i zanim nie przerobiłem pajączka na "CA" mikrofon nie działał (sprawdziłem z drugim telefonem w którym mam możliwość wyłączenia mikrofonu na telefonie jeśli ma podpięty BT.
Po włożeniu "CA" zadziałało od strzału - mikrofon jest automatycznie zmieniany na ten w instalacji po połączeniu z Ford Audio.
Pozostaje tylko BT sreaming (chyba to zrobię dziś w ELMConfigu) i upgrade firmware (zrobię to jak przyjdzie kabelek z ryżowej krainy - "Honda like" 3$ przesyłka gratis)
Dzięki raz jeszcze.
Sz