Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 17-06-2015, 09:38   #2600
szmyru.news
ford::amateur

Model: Ford Mondeo HB MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pewno pajączek do wymiany lub przeróbki (jak fabrycznie nie było modułu, to instalacja nie może pasować po dołożeniu modułu).
Ustawić poprawnie elmconfigiem też nie zaszkodzi
Dzięki mayak, zgadza się, "pajączek" był problemem. Jako że jakieś zdolności manualne posiadam zdecydowałem się na przeróbkę i dołożenie pinów w pajączku.
Jako że miałem "pajączek" CB i radio SONY to zmieniłem oraz dołożyłem piny na układ pajączka "CA" (sposób opisany na forum)
Działa.
Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do mikrofonu, to możesz sobie "przedzwonić" kable we wtyczce mikrofonu na podsufitce i pajączka...
.. Jedyne co Ci potrzebne to miernik i ewentualnie pomagier.
Dzięki wrzoch poradziłem sobie sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potrzebny był tylko długi kabelek żeby przedłużyć kable od miernika.

Co ciekawe, nie zmieniałem pinów od mikrofonu i zanim nie przerobiłem pajączka na "CA" mikrofon nie działał (sprawdziłem z drugim telefonem w którym mam możliwość wyłączenia mikrofonu na telefonie jeśli ma podpięty BT.
Po włożeniu "CA" zadziałało od strzału - mikrofon jest automatycznie zmieniany na ten w instalacji po połączeniu z Ford Audio.

Pozostaje tylko BT sreaming (chyba to zrobię dziś w ELMConfigu) i upgrade firmware (zrobię to jak przyjdzie kabelek z ryżowej krainy - "Honda like" 3$ przesyłka gratis)

Dzięki raz jeszcze.
Sz

Ostatnio edytowane przez szmyru.news ; 17-06-2015 o 09:48 Powód: Literówki
szmyru.news jest offline   Odpowiedź z Cytatem