Temat: [Focus 2011-2014] 1.6 tdci słaba klima
View Single Post
Stary 17-06-2015, 22:32   #38
ford_user
ford::average

Model: Focus MK2
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: 1.6 tdci słaba klima

Cytat:
Napisał pretorian2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego FORD_USER rozumiem Twoją frustrację związaną z niezadowoleniem z działania Twojej klimatyzacji ale insynuowanie iż wszyscy inni niż Ty - nie znają się, nie umieją odgrzybić układu
Nic takiego nikomu nie insynuowałem, a jeśli tak to w którym miejscu?

Napisałem tylko o moich doświadczeniach i porównaniu działania klimatyzacji w innych samochodach i zastanawiałem się tylko czy użytkownicy, którzy są w pełni zadowoleni z klimatyzacji w focusie mieli też okazje przetestować to w innych samochodach.
Nie jestem też sfrustrowany tylko potwierdzam moje subiektywne odczucie, że w focusie oraz w innych współczesnych samochodach kompaktowych układy klimatyzacji nie są już tak wydajne jak w samochodach sprzed kilkunastu lat. Moim zdaniem chodzi tu o z góry zaprojektowaną odpowiednio mniejszą wydajność chłodniczą parownika, wydajność ciepną skraplacza oraz samą moc kompresora. Może to też kwestia zastąpienia czynnika R12 czynnikiem R134a.
ford_user jest offline   Odpowiedź z Cytatem