View Single Post
Stary 19-06-2015, 10:34   #398
ognik71

Domyślnie Odp: Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!

Jeżdżę Fordami od wielu lat. Miałem 2 Focusy, Mondeo MK2, Galaxy 2007. Teraz mam Galaxy 2010.
Jak coś muszę zrobić w ASO jadę na Ostroroga do Lipskiego - może dlatego że mam blisko. Są ok. Kroją jak mogą, ale takie życie.

Zawieszenia/hamulce/układ kierowniczy: od lat we wszystkich autach naprawiam u Błońskiego: Zielonka;
ul. Poniatowskiego 63; +48 22 781-81-38. Zrobi wszystko, ma wszystko a jak nie ma to dorobi. Wadą jest to, że nie można się umawiać tylko trzeba przyjechać i czekać w kolejce. Nie do pobicia.

Błędy w elektronice, programowanie: Paweł tel 663042374(pracował w ASO które nie jest już ASO) oraz obecny na forum kolega Mayak (proszę go wyszukać i samemu się kontaktować - robi to hobbystycznie ale polecam).

Sprawy mechaniczne - zdecydowanie Szczotkarska 62a. Próbowałem w w różnych serwisach ale ten polecam. Czasem pewnie się mylą jak każdy ale to moim zdaniem porządni ludzie. Robiłem u nich wiele napraw. Zrobili mi np dwumasę w Galaxy. Jedyne co im nie wyszło to toczenie tarcz hamulcowych - tutaj lepiej sobie poradził Błoński.

Generalnie należy szukać specjalistów. Masz uszkodzony zacisk - szukaj firmy od zacisków (polecam Zapalamy.pl), alternator czy rozrusznik szukaj firmy od rozruszników (polecam Auto ART). Jak problem z maglownicą - regeneruj. Problem z linką jedź do Linplast (nie każdy chciał się podjąć naprawy mechanizmu hamulca ręcznego).

Lata doświadczeń w kilku zdaniach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powodzenia!
  Odpowiedź z Cytatem