Odkopię własny temat gdyż nadal był aktualny.
Od ponad roku próbowałem zwalczyć ciągle działające wentylatory podczas jazdy już od prędkości około 100km/h a także wychylenia wskazówki temperatury przy 160km/h. Myłem chłodnice, czyściłem układ chłodzenia, wymieniłem termostat i płyn.
Ostatnio postanowiłem zmienić ponownie czujnik temperatury i trafiłem zamiennik do diesla o tym samym wyglądzie co do benzyny
http://ford.sklep.pl/product-pol-182...1552452-N.html . Koszt niewielki więc kupiłem i zamontowałem dokręcając go lekko(wg. instrukcji 10Nm). Temperatura przy spokojnej jeździe wynosi około 90 nie jak wcześniej 100 stopni.
Tis podaje instrukcję sprawdzenia termostatu za pomocą czujnika CHT i jeżeli termostat otwiera się przy napięciu czujnika poniżej 0,79V co odpowiada 80st C to termostat jest sprawny i czujnik również.
Dla lepszej wiarygodności pomiaru mierzyłem też temperaturę reduktora oraz zapisywałem wartość z menu serwisowego. Wiersz zaznaczony na zielono to punkt otwarcia termostatu bo prócz spadku temperatury sprawdzałem wąż ręką, wiersz na żółto to załączenie wentylatora.
Podsumowując uznaje swój problem za rozwiązany.