no auto swiat...faktycznie...tam sam sami tacy fachowcy ze nawet pisza ze silnikiem powinno sie nie jezdzic na niskich obrotach bo to zabija silnika a biegi zmieniac przy 2500rpm -a najlepsze ze to jeszcze dwumase zabija-jak sie tak nie jezdzi.
Tak samo jak piszą ze klimatyzacjie potrzeba co 2-3 serwisowac i czynnik wymieniac z olejem w ukladzie.
Sory ale z takich "miesiecznikow" gdzie o technice piszą osoby które sami na niej sie nie znają-az mi sie komentowac nie chce.
Poczytaj szkolenia serwisowe producentów-tam czesto masz naprawdde bogate informacje w wiedze z których naprawde mozna sie czegoś nauczyc.
widzisz silnik diesla tak został zaprojektowany aby mial jak najwiecej powietrza i jak najmniej paliwa-bo wowczas jego sprawnosc rosnie-bo energia ciepla z silnika nie przenosi sie wowczas na blok silnika tylko powietrze ktore sie nie spala stanowi cieplną barierę do pracy silnika-i dzieki temu diesel mniej pali od benzyny.
A sonda lambda moze byc jedynie uzyta do kontroli maksymalnej mocy-kiedy faktycznie lambda robi sie na tyle mala ze moze miec to wplyw na zadymienie z silnika-i ilosc sadzy produkowanej przez silnik. Wowczas mozna stosowac takie zabezpieczenia aby silnik pracowal bardziej ekologicznie i choć był słabszy.
Dlatego wlasnie nowe silniki benzynowe tak sie robi-ecoboosty aby potrafily pracowac jak diesel. czyli z nadmiarem powietrza.
wiec podchodząc do problemu duzego spalania w dieslu sonda lambda jak kolwiek by nie patrzyl nie moze miec z tym zwiazku normalniechyba ze mowimy o przykładzie butowania silnika.
Oczywiscie - w normalnym benzyniaku lambda ma bardzo duze znaczenie-ale tam powietrza ma byc tyle aby calkowicie sie spalalo z paliwem.
Jednak my rozmawiamy o dieslu.
Dlatego kolega andrzejob
najpierw powinien zrobic przykladowy test z jazdy-bo z jego opisu nic konkretnego nie wynika- i nie wiadomo jaką trasę robił-a ja osobiscie na trasie sam mam wieksze spalanie niz przy jezdzie na miejscu.
A jak jakis mechanik chce wymieniac sonde lambda w dieslu bo silnik za duzo pali-to radzilbym sie lepiej doszkolic.
Co innego jezeli mowa o egr-bo ten moze robic problemy ze spalaniem-i aby go wykluczyc to -zaslepic-odlaczyc by go pasowalo-aby sprawdzic ze to nie wina zbyt duzej ilosci spalin pompowanych przez silnik.