Cytat:
|
A wiecie co jest najlepsze? Oddałem auto na wymianę sprzęgła, bo brało już przy samej górze i pedał był dosyć twardy, przy dłuższej jeździe bolała noga od wciskania. No i jak za pierwszym razem wymienił tarczę, docisk i wysprzęglik to było super, sprzęgło brało od samego dołu, pedał bardzo miękki. Za długo tak nie najeździłem się, bo po 5 km auto stanęło. Teraz jak wymienił ponownie tarczę z dociskiem to mam wrażenie, że pedał jest bardziej twardy, nie aż tak jak przed pierwszą wymianą, ale jednak. No i teraz nie bierze od samego dołu, ale bardziej jakby od środkowego położenia pedału.
|
A jaki on Ci teraz docisk zamontował? Na pewno nowy?
Swoją drogą ja bym mu już nie zostawił auta i już na pewno nie powierzył ustawiania rozrządu.
A tak w ogóle to po winieneś go przycisnąć aby Ci tę sprawę z check engine zrobił. Przecież to nie jest normalne.
A co pedału sprzęgła, to już kolega wyżej pisał o wysprzęgliku i jego odpowietrzeniu. Myślę, że to może być powód.
Albo dziwny zbieg okoliczności albo ten mechanik jest partaczem i jest do tego destrukcyjny dla auta.
Weź go lepiej zmień. Chyba, że masz aż takie do niego zaufanie.