Cytat:
|
co prawda nic sie nie dzieje nawet czasami odparuje- póki co świecą, mnie tam nie przeszkadza czasami odparuje gadałem z chińczykiem ale pisał że jak przestaną świecić to wówczas prześle nowe i dał dodatkowy rok gwarancji ale zobacz
|
@
u08mlap
Cześć Marcin,
Bardzo cieszyłem się z zakupu i "masz babo placek". Dzisiaj, gdy żona wyjeżdżała z garażu zauważyłem, że jedna lampa w całości się nie świeci. Będę musiał wyjąc i zamienić miejscami dla sprawdzenia co się stało. Elektryk (przez telefon) wspominał, że mogła zepsuć się cała lampa, dlatego chce to sprawdzić. Wspominałeś o gwarancji od chińczyka gdy lampa się zepsuje. Czy to faktycznie jest prawda? Jeśli dzisiaj wieczorem potwierdzę sobie, że uszkodzona jest lampa, to czy chińczyk wysyła nową?
Nie chcę zapeszać ale mam złe przeczucia.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po naprawie:
Lampa nie świeciła ponieważ we wtyczce urwał się kabelek. A urwał się dlatego, że zupełnie się ukruszył. Kabelki są tak cienkie, że trzymają się na słowo honoru. Wtyczka była cała zielono-zaśniedziała. Odciąłem przewody od wtyczki, naprawiłem ją i polutowałem przewody na nowo i zaizolowałem taśmą. Jest lepiej ale nie wiem jak długo wytrzyma. Aż boję się demontować drugą lampę.
Myślę, że jest to dobry powód aby "chinczyk" przysłał cały komplet w ramach gwarancji. Wykonanie samych lamp jest OK ale przewody tak kiepskie, że nawet lutować je było ciężko.