View Single Post
Stary 23-06-2015, 01:36   #1
wojto9
ford::amateur

Imię: wojtek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
Domyślnie duze spalanie i syczenie po zgaszeniu silnika

Witam panowie niedawno kupilem focusa mk1 1,6 100 km na silniku zetec . poprzednia wlascicielka twierdzi ze mąż sprawdzał cisnienie na tłokach i mowi ze na jednym z tłoków jest male cisnienie (czy to prawda nie wiem ) silnik wkreca sie dosc fajnie na obroty lecz ma troszke mało mocy przy starcie i na wolnych obrotach chodzi równo na 800 nie faluje lecz silnik brzmi dziwnie zacząłem od sprawdzenia swiecy i kabli 3 swiece są koloru kawy z mlekiem lecz ostatnia swieca ta do ktorej idzie naj dłuższy kabel jest czarna i jak by zalana wymienilem swiece na nowe wydaje mi sie ze troche sie poprawilo na okolo 40 kilometrów i znow jest tak samo nie zdazylem jeszcze zobaczyc czy znow zalało jedna ze swiec , samochód pali jak smok okolo 14 litrów pb95 gdy sie rozgrzeje ma problemy z odpaleniem tzn rozrusznik odpala silnik dłuzej niz na zimnym silniku dzis bylem u znajomego mechanika i uslyszalem ze przy gaszeniu silnika slychac syczenie przez okolo 1- 2 sekundy dzwiek podobny do otwierania butelki wody gazowanej , na poczatku mechanik powiedzial mi ze moga byc wypalone zawory lecz gdy uslyszal to syczenie stwierdzil ze to uszczelka pod glowica i po wylaczeniu silnika powietrze przechodzi miedzy tłokami zanim wymienie ta uszczelke stwierdzilem ze napisze na forum moze ktos mial podobny problem i mnie choć troszke naprowadzi z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojto9 jest offline   Odpowiedź z Cytatem