View Single Post
Stary 23-06-2015, 16:20   #150
mikokow
ford::amateur

Imię: Mikołaj
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci duratorq
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: upgrade 2.0 tdci 140 do wersji 163 KM

Witam wszystkich.
Mój pierwszy wpis na tym forum ale jakże optymistyczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W ubiegłą sobotę dołączyłem do zadowolonych posiadaczy forda mondeo mk4 po zmianie ze 140KM na 163 MK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zmiany dokonał tedi_k z Katowic, którego szczerze polecam i pozdrawiam. Bardzo kompetentny, rzeczowy i miły człowiek.
Potwierdzam opinię innych o wrażeniach po zmianie. Z tych najbardziej istotnych poza samą odczuwalną zmianą mocy jest zdecydowanie "wyższa kultura" pracy silnika, jakby chodził ciszej, łagodniej, trudno to opisać. Nie wiem czy to tylko moja sugestia ale wydaje mi się, że gaszenie silnika też przebiega łagodniej. W moim egzemplarzu udało się osiągnąć moment 384 Nm. Na ile jest to prawdziwe i jak zmieniły się parametry silnika będę mógł powiedzieć jak wrócę z hamowni, do której się wybieram niebawem.
Jeżeli znacie w okolicy Tychów miejsce godne polecenia gdzie będę mógł sprawdzić parametry silnika to chętnie poczytam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Póki co.. dzięki tedi_k. Tchnąłeś nowe życie w mojego mondka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mikokow jest offline   Odpowiedź z Cytatem