View Single Post
Stary 23-06-2015, 23:02   #1167
shadowsniper
ford::beginner

Imię: Radek
Model: titanium X
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej

Cytat:
Napisał Paramedyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sorry, ale dopisek "Ta wersja nie posiada funkcji Leaving Home" mnie nie przekonał... Jakoś lubię wracać do domu w blasku ksenonów ;-) :-)
Jest taki, nawet tańszy o 9zł, wyszukałem go w domu, jak wrócę z roboty, to go wrzucę, o ile jesteś zainteresowany...
Ja się chyba zdecyduję, bo nie mam u siebie, lub nie działa :-(

Z montażem wychodzi ok 150pln-ów

Młody jestem i się nie znam, ale czy jak klikniesz przed wyjściem w długie, to się nie włączy czasem??????????
U mnie tak się robi i Ledy nie świecą, jedynie odprowadzają mnie światła lamp.

Zresztą, te systemy działają niezależnie, pobór prądu do sterownika led jest z wykorzystaniem obwodu stacyjki, sygnał sterujący pochodzi od zasilania lamp (zwykle obwód postojówki lub zasilania cewki), ale nadal sterownik potrzebuje zasilania z innego źródła. W przypadku lamp pojazdu, sterowanie odbywa się za pomocą wyłącznika i BSI (chyba, mam skrętne z doświetleniem) i samo uruchomienie funkcji leaving home nie wpływa na działanie DRL, które już wtedy są odłączone.

Więc nie widzę problemu, system nie koreluje z układami, jedynie dostaje sygnał rozłączenia przekaźnika w przypadku włączenia lamp głównych, które, gdy jest włączony zapłon "świecą" się z zasilania stacyjki.

Ostatnio edytowane przez shadowsniper ; 23-06-2015 o 23:13
shadowsniper jest offline   Odpowiedź z Cytatem