View Single Post
Stary 23-06-2015, 23:18   #1168
Paramedyk
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej

Cytat:
Napisał shadowsniper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest taki, nawet tańszy o 9zł, wyszukałem go w domu, jak wrócę z roboty, to go wrzucę, o ile jesteś zainteresowany...
Ja się chyba zdecyduję, bo nie mam u siebie, lub nie działa :-(

Z montażem wychodzi ok 150pln-ów

Młody jestem i się nie znam, ale czy jak klikniesz przed wyjściem w długie, to się nie włączy czasem??????????
U mnie tak się robi i Ledy nie świecą, jedynie odprowadzają mnie światła lamp.

Zresztą, te systemy działają niezależnie, pobór prądu do sterownika led jest z wykorzystaniem obwodu stacyjki, sygnał sterujący pochodzi od zasilania lamp (zwykle obwód postojówki lub zasilania cewki), ale nadal sterownik potrzebuje zasilania z innego źródła. W przypadku lamp pojazdu, sterowanie odbywa się za pomocą wyłącznika i BSI (chyba, mam skrętne z doświetleniem) i samo uruchomienie funkcji leaving home nie wpływa na działanie DRL, które już wtedy są odłączone.

Więc nie widzę problemu, system nie koreluje z układami, jedynie dostaje sygnał rozłączenia przekaźnika w przypadku włączenia lamp głównych, które, gdy jest włączony zapłon "świecą" się z zasilania stacyjki.
Ej... To taki sarkazm był ))) Jeśli chodzi o mnie to jeżdżę na mijania, a temat w tym dziale jest nieraz przewałkowany.

Bump:
Cytat:
Napisał darkens Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serio? To jak jezdza kierowcy Panstw, w ktorych nie obowiazuje ten durny przepis.
A jaki ma związek jak jeżdżą do tego czy ze światłami są bardziej widoczni czy nie? Jeżdżą tak jak im ich ustawodawca nakazuje. Tego czy ich akty prawne są lepsze czy może nasze tutaj nie rozstrzygniemy z tego co widać. Póki co świecimy panowie, świecimy i jeździmy... )))
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem