Temat: [Focus 2004-2008] Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI
View Single Post
Stary 24-06-2015, 08:36   #98
Plurdon
ford::average

Imię: Hans
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI

Cytat:
Napisał krzys1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To widze ze na cos sie przydalem w podjeciu decyzji jakim olejem zalejesz silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście, wszystkim bardzo dziękuję za cenne opinie, w ostatnim tygodniu dużo doktoryzowałem się na temat olejów, żeby w ogóle wiedzieć co to jest ten HTHS, TBN, jak odczytywać te normy itd. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz już mogę powiedzieć, że jestem świadomy tego, co wybieram Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gratulacje, wreszcie ktoś czyta etykiety
Nie czytałbym dalej, gdyby nie mój kolega, który zwrócił mi uwagę w te słowa "używasz Castrola? przecież po nich zbiera się nagar i płacisz tylko za marke..." Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tak się zaczęło, że zacząłem dociekliwie szukać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał pilot14 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Plurdon jak przejdziesz na Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30 to daj znać czy odczułeś jakąś różnicę w pracy, wdzięku czy wrażeniu z jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A poważniej, to ciekawe że ten Motul 8100 X-CLEAN FE 5W30 za 5 litrów można na allegro kupić już poniżej 130 z dostawą. To ja za Mobil 1 ESP Formula 5W30 płaciłem za 4 litry - 130 zł.
Czyżby on był z rozlewni niewiadomego pochodzenia?
Ten olej na rynku jest dopiero rok czasu, na niemieckiej stronie Motul figuruje on jako nowość i jest wyświetlany jako pierwszy zaś u nas na liście jest gdzieś głęboko w tyle za innymi olejami serii 8100, więc sądzę, że ta cena to kwestia wdrożenia go na rynek i zyskania popularności, a potem wraz z nią wzrośnie cena Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na stronie MOTUL można znaleźć autoryzowanych sprzedawców i ja takiego znalazłem, który sprzedaje ten olej właśnie za 28 zł - 1 L / 100 zł - 4L / 130 zł - 5 L
Plurdon jest offline   Odpowiedź z Cytatem