Cytat:
|
W tej chwili mam przejechane 190 000 km ( auto z czerwca 2012) - wypalanie DPF włącza się co około 150 km. Jako że jestem wyczulony na obce dźwięki prawie zawsze zauważam kiedy dpf zaczyna się wypalać - inny dźwięk wydechu, bardziej basowy. Do tego obroty na luzie skaczą z 850 na 950.
Ostatnio miałem wgrywany nowy soft w ASO - podjechałem na wymianę oleju - wklepali VIN - no i z pytaniem czy mam już nową pompę oleju i nowy soft. Więc jest tak jak koledzy pisali wyżej. Jak ktoś podjedzie do ASO - to jest szansa na wymianę. Sami się raczej nie odezwą. Nowy soft ma podobno ograniczyć te spalanie stukowe (coś mówili o innym ciśnieniu wtrysku), na luzie mam teraz 850 obrotów (wcześniej 800), i po wciśnięciu sprzęgła automatycznie podbija o 100 obrotów - z 850 na 950 (podobno żeby ułatwić ruszanie) - wcześniej tego nie miałem.
|
Fajnie że mimo iż masz już przebieg 190.000 to i tak wymienili Ci tą pompę na nową plus zmianę oprogramowania. Ale tak jak pisałem wcześniej oficjalnie tego nie ogłosili bo zbyt dużo by ich to kosztowało i na pewno analitycy przeliczyli że lepiej wymienić tylko tym co się pojawią w serwisie i się jeszcze upomną o to. A reszta aut (silników) Jest pozostawiona z nadzieją że auta się same wyeksploatuja. Bo po gwarancji mało kto jeździ kilkuletnim autem do serwisu. Tym bardziej że są to często auta już z drugiej ręki i nikt z tych właścicieli nie zagląda do fabrycznych serwisów.
Jest też nowa akcja serwisowa dla dużych Transitów model od 2014 > dotyczy ona jakiejś zmiany przy obudowie filtra powietrza lub wlocie filtra powietrza, aby woda była lepiej lub inaczej odprowadzana i się nie dostawała do środka. Nie wiem dokładnie bo dzisiaj do mnie dzwonili z ASO forda że jest taka akcja przewidziana i że muszą zamówić części. Ale co dokładnie będzie zrobione to napisze jak mi to już zrobią bo Pani nie umiała przez telefon dokładnie opisać co będzie robione.