Witam, żeby nie zakładać kolejnych tematów, spytam o wszystko w jednym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. otóż planuję dołożyć do swojej foczki komputerek pokładowy, sprawdzałem piny przy manetce kierunkowskazów, i pin 10 mam osadzony. Mam jednak problem ze znalezieniem wtyczki z wiązki do komputera, próbowałem coś odnaleźć na foka24.de, ale ni chu chu nie znam niemieckiego, jednak zaciekawiło mnie jedno zdjęcie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam taką wiązkę, podczepioną do srebnej rury, widocznej po wyjęciu kratek nawiewu, wiązka jest przytwierdzona jakby od strony silnika, co utrudnia dostęp. Czy to jest własnie ta wiązka? Jeżeli tak to dlaczego jest podłączona do kolejnej wtyczki i gdzie idzie dalej?
Drugie pytanie dotyczy pilota zamka centralnego, samochód nie reaguje gdy wykonuję pojedyncze naciśnięcia przycisków na pilocie (z pominięciem otwierania bagaznika, działa po dwukrotnym kliknięciu, tak jak powinno być). Żeby otworzyć lub zamknąć auto muszę kilka razy szybko naciskać przyciski, gdy naciskam np w jednosekundowych odstępach nie ma żadnej reakcji. Próbowałem ponownie zaprogramować pilot, żadnej poprawy.
Czy ktoś pomoże rozwiązać chociaż jeden z tych problemów?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.