Temat: [Galaxy 2006-2015] Światła do jazdy dziennej + diagnostyka
View Single Post
Stary 26-06-2015, 13:46   #78
kkooccuurr
ford::average

Model: Ford
Silnik: 2.0 TDCi, 140KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej + diagnostyka

Witam,

Mam światła automatyczne lecz obecnie czujnik zmierzchu wyłącza w dzień światła mijania które zgodnie z przepisami powinny być włączone. Czy istnieje możliwość modyfikacji działania tylko i wyłącznie świateł automatycznych (bez zmieniania trybów 0, P, 1) tak bym mógł korzystać z trybu A także w dzień? Chciałbym żeby wyglądało to następująco:

0 - nie świeci się nic (bez zmian)
P - świecą się postojowe (bez zmian)
1 - świecą się mijania (bez zmian)
A - w dzień palą się swiatła mijania (obecnie są wyłączone), w nocy właczają się swiatła mijania (bez zmian). Zmiany podświetlanie radia, zegarów w dzień/nocy (bez zmian)

Czy można takie zmiany wprowadzić przez modyfikacje Forscanem lub ELMConfig? Tryb skandynawski odpada ponieważ zmienia działanie trybu 0 a także A.

Istnieje moduł SD-2 ale z tego co znalazłem na forum on także zmienia działanie trybu 0 (światła mijania się zapalają) a dodatkowo sprawia że oświetlenie pojazdu w dzień jest nie do końca legalne - palą się mijania bez postojowych (powinny oba) lub drogowe (klosz bez homologacji do DRL). U nas pewnie przechodzi to bez problemu ale jeżdzę czasami za granicę i nie chciałbym się o to "szarpać" z ich policją

Ps. Mam zwykłe żarówki H7 w światłach mijania

Dzięki za pomoc!
kkooccuurr jest offline   Odpowiedź z Cytatem