Witam wszystkich.
Ponieważ udało mi się już zrobić kilka tysięcy km MK5, kilka moich spostrzeżeń - takich na gorąco dotyczących "niedociągnięć" auta;
1. Klimatyzacja w trybie auto - wiadomo, w pon. aktualizacja - zobaczymy co będzie
2. Działanie dostępu bezkluczykowego - do końca nie ogarniam - raz działa raz nie do końca, czasami miga kierunkowskazami przy otwieraniu każdych drzwi, czasami nie. Generalnie - póki da się zamknąć i otworzyć - uznaję, że jest ok.
3. Wskaźnik liczby kilometrów do tankowania - max. wskazanie to 999 km. Przy spalaniu na poziomie 5.2-5.4 (takie mam) bardzo długo po zatankowaniu pokazuje 999
4. Automatyczne zamykanie klapy bagażnika - fajny bajer. Już wiem, że jeśli jakieś drzwi są otwarte to klapa "walnie" a jeśli wszystkie drzwi są zamknięte - będzie to eleganckie "dociągnięcie"
5. Radio SONY... gra całkiem całkiem, ale: nie widzę opcji czas letni/zimowy w ustawieniach więc system wybiera stref. chyba wg. wybranego języka systemowego i kiedy jest to polski to po uaktualnieniu ręcznym przez GPS dostajemy czas o godzinę "cofnięty". Naprawdę nie ma takiej opcji czy nie umiem jej znaleźć?
6. Nawigacja... ładna, ale jeździć z nią po Polsce dosyć trudno (AM wymiata jednak). To jednak standard - mam inne auta i tam też na fabrycznych navi trudno się jeździ
7. Po przetestowaniu 4 różnych modemów USB zrezygnowałem z połączenia SYNC2 z netem w ten sposób. Łączy się przez WiFi i ok. Tylko po co ten net? Mam wrażenie, że SYNC2 pobiera komunikaty drogowe TMC ale i z neta (muszę to potestować)
8. Wskaźnik "żywotności" oleju - u mnie nic nie pokazuje. Jest tylko opcja wyzerowania. Coś robię nie tak? Kiedy to się powinno dać wyświetlić?
9. Instrukcja obsługi - odrębna kwestia. Ta wersja, którą mam ma się nijak do samochodu i jego obsługi. Nawet przyciski na SONY są inne w aucie a inne w tej instrukcji. Duży minus - bo auto jednak dosyć rozbudowane.
10. Dywaniki oryginalne - porażka. Jakiś taki minimalistyczny ten dywanik i podłoga nierówna. Będę musiał cos innego zastosować.
11. Ekran - dno i 5 metrów mułu. Kiepska responsywność i strasznie się brudzi. Mam ekran w innym aucie i to inny świat (a auto raczej nie droższe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
12. Kratki nawiewu - na srodku. Beznadzieja. Brak możliwości regulowania przepływu do tego kiedy je reguluję zdarza mi się nacisnąć ekran ( i wtedy o dziwo od razu bez specjalnego nacisku działa)
Poza tym auto jest ekstra. Dla mnie liczy się cisza... to było podstawowe kryterium. A właściwie cisza i dobrze działający zestaw głośnomówiący. Warunki spełnione więc jestem naprawdę zadowolony i żałuję jedynie, że nie wziąłem na 18 cal. kołach (bo mi się wzór felgi nie podobał .... ). Dzisiaj kupiłbym auto jeszcze raz.