View Single Post
Stary 27-06-2015, 23:56   #2584
Pavlik
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo Mk4 Titanium X
Silnik: 2.0 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam!
Dziś próbowałem wskrzesić antenę GPS. Generalnie nie była specjalnie w środku skorodowana, ale i tak niczego nie wskórałem. Może to kwestia tej metalowej kostki, pod anteną, może kabel, nie wiem i odpuszczam poszukiwania (brakuje mi czasu na takie sprawy). Zapadła decyzja -> chiński zamiennik + wyjmaki.
Chyba to nawet lepsza opcja, bo ten zestaw nie będzie podatny na czynniki atmosferyczne. I tak sobie myślę, że gdyby nawet udało mi się tą fabryczną uruchomić, to i tak nie wiadomo na jak długo.
Zakupiłem też mapy z linku od tedi_ka.
Mam do Was kilka pytań (może odpowiedź byłaby na którejś z 259 stron, ale czytając naprawdę sporo nic nie znalazłem):
1- ta zakupiona mapa jest z roku 2014, czy będzie działać na każdym SP, nawet tym 5.0? Czy muszę zrobić upgrade do choćby 5.1?
2- Żeby korzystać z nowych map wymieniam tylko płyty? Tzn. wiem jak wyciągnąć tamtą starą mapę (2009), ale czy po włożeniu nowej trzeba robić te kombinacje z uruchamianiem silnika, itp. zabiegi jak przy zmianie softu?
3- nie mam niestety żadnego portu usb ani jack (choć jest wybór cd/aux) - czy przy okazji wyciągania tego radia mogę podpiąć jakieś okablowanie (jeżeli tak, prośba o linki) i wyprowadzić je np. w schowku, gdzie podpinałbym sobie jakiegoś pendriva?
Dzięki i pozdrawiam!
Pavlik jest offline   Odpowiedź z Cytatem