Temat: [S-MAX 2006-2015] Olej silnikowy do 2.0 TDCI
View Single Post
Stary 28-06-2015, 11:08   #88
citrovit
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
Domyślnie Odp: Olej silnikowy do 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem , że wyrażasz swoje zdanie ale nie pisz , że ktoś opowiada głupoty, negując równosześnie jasne parametry produktów, za chwilę zaczniesz wszystkim wmawiać, że olej kujawski jest lepszy do silnika niż pełen syntetyk z 4 grupy ... to oczywiście przenośnia ale może nakreśli Ci punkt widzenia osób które wiedzą, a nie im się wydaje co leją do silnika ; na marginesie jak ponad 500 tyś km na seryjnych elementach to gratulacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Woytas,najbardziej denerwuje mnie to jak większość wręcz opluwa wszystko co kupione jest w Polsce,bo co w tej lepszej europie to już nie robią klientów w bambuko? Wszystko jest takie idealne? Skąd masz takie wiadomości,że olej kupiony w Polsce ma złą lepkość,zapycha filtry DPF itp.
Powiem Ci jeszcze jedno,poprzedni samochód jaki używałem miał przejechane 850 tyś km,to był Citroen Xsara Picasso i po okresie gwarancyjnym sam wymieniałem filtry i olej i wlewałem do niego LOTOS syntetyk i co i turbina byłe sprawna i nie było żadnego nagaru i sprzedałem go za grosze i zapewne ktoś jeszce nim jeżdzi.I jeszce apel do forumowiczów,nie oczerniajmy tak lekką ręką polskie produkty i polskie usługi np.serwisy.Są już naprawdę coraz lepsze a i obsługa samochodów bywa na naprawdę wysokim poziomie.W tych wspaniałych niemczech jak to niektórzy myślą też sprzedają i robią barachło i to w jeszcze gorszym wydaniu jak u nas.A wracając do S maxa jest jeszcze na wszystkich fabrycznych częściach.Pozdrawiam i szerokości życzę.
citrovit jest offline   Odpowiedź z Cytatem