Cytat:
|
Kolego Woytas,najbardziej denerwuje mnie to jak większość wręcz opluwa wszystko co kupione jest w Polsce,bo co w tej lepszej europie to już nie robią klientów w bambuko? Wszystko jest takie idealne? Skąd masz takie wiadomości,że olej kupiony w Polsce ma złą lepkość,zapycha filtry DPF itp.
Powiem Ci jeszcze jedno,poprzedni samochód jaki używałem miał przejechane 850 tyś km,to był Citroen Xsara Picasso i po okresie gwarancyjnym sam wymieniałem filtry i olej i wlewałem do niego LOTOS syntetyk i co i turbina byłe sprawna i nie było żadnego nagaru i sprzedałem go za grosze i zapewne ktoś jeszce nim jeżdzi.I jeszce apel do forumowiczów,nie oczerniajmy tak lekką ręką polskie produkty i polskie usługi np.serwisy.Są już naprawdę coraz lepsze a i obsługa samochodów bywa na naprawdę wysokim poziomie.W tych wspaniałych niemczech jak to niektórzy myślą też sprzedają i robią barachło i to w jeszcze gorszym wydaniu jak u nas.A wracając do S maxa jest jeszcze na wszystkich fabrycznych częściach.Pozdrawiam i szerokości życzę.
|
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a już nie bardzo rozumiem czemu zaczynasz snuć jakieś dziwne opowieści , że ktoś tu coś opluwa lub narzeka , oczernia polskie produktu lub usługi ..... trochę się w główce chyba pomieszało
Jeśli chcesz dyskutować to posługuj się faktami , rzucasz jakieś dziwne hasła , że ktoś tu robi religię z doboru olejów ... za chwilę Ty zrobisz świątynie z ASO do którego jeździsz
Uświadom sobie , że ten super hiper castrol , który Ci zalewa serwis w kraju obok ma całkowicie inną etykietą i koło oleju w pełni syntetycznego nawet nie stał nie mówiąc , że nim nie jest , więc zwyczajnie robią Cię w bambuko czy napisałem , że to zły produkt ? Nie napisałem , że są lepsze ale wg Ciebie producent wie najlepiej co, kiedy i jak stosować w aucie
.... szkoda , że tak konsekwentny już w doborze tarcz hamulcowych nie byłeś , nagle ford nie wie co jest dobre i nagle znalazły się produkty o wyższej jakości ...
W innym wątku wyśmiewasz osoby czyszczące doloty lub egr-y bo to przecież nie lata 70-te, żeby dłubać jak przy maluchu czy syrenie ...OK
no to sobie zafundowałeś wymianę EGR-a za tysiaka , bo przecież Ci komputer powie , że czas na wymianę ..... no ale twój S-MAX to w końcu same fabryczne elementy
a sadze do silnika to Ci podrzucili .... znachorzy od demontażu kolektorów
trochę mało konsekwencji w twoich teoriach i działaniach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Witam,
Z ciekawości (bo to dość duży przebieg, a mówi się, że nowe diesle tyle nie wytrzymują) chciałbym zapytać, czy DPF dalej oryginalny, oraz czy silnik pali już olej, czy widać objawy zużycia skrzyni biegów(też oryginalna?)?
|
Jak kolega ma tyle nalotu to musi bardzo dużo jeździć w trasach więc filtr jest stale dobrze wypalony