Cytat:
precyzyjna kontrola: jasne, że masz rację, tylko co za różnica, czy jadę 120, czy 121km/h? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Różnica 1 km/h może zadecydować, czy dostaniesz ciepłe pismo z ITD z numerem rachunku bankowego. Fakt, że rzeczywista prędkość jest nieco niższa ale niektórzy uwzględniają taką zakładkę ustawiając tempomat. Poza tym można dostosować prędkość np. na autostradzie do poprzedzającego samochodu, który też jedzie na tempomacie ale u niego ustawione te 140 km/h to u nas 138 km/h.
Cytat:
|
A jaki masz problem z naciśnięciem pedału gazu i ponownym naciśnięciem "SET" przy tej bardziej sensownej prędkości?
Jakoś wagi problemu roztrząsanego w tym wątku zupełnie nie ogarniam...
|
Pewnie, że można zmienić prędkość w inny sposób ale wygodniej jest np. dostosować prędkość do ograniczenia na ekspresówce czy autostradzie (co nie jest w tym kraju niczym niezwykłym) dwoma kliknięciami zmniejszając ustawioną prędkość o 20 km/h i później z powrotem wrócić do poprzedniej. Gdyby była taka opcja z pewnością bym korzystał więc nie dziwi minie, że kolega pytał.
Cytat:
W tym trzecim punkcie to trochę oderwali się od rzeczywistości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A sprawdziłeś? W instrukcji mojego rocznika takich zapisów nie ma. Może w wersji po FL zmienili to. Poza tym w 2. punkcie piszą o przytrzymaniu klawisza i zwolnieniu po osiągnięciu wymaganej prędkości, co jeżeli jest zgodne z prawdą też byłoby krokiem do przodu, bo w mojej foce jak raz nacisnę klawisz to prędkość zmieni się o 1 km/h nie ważne jak długo go trzymam...
Edit: A jednak myliłem się - dzisiaj rano miałem okazję sprawdzić i u mnie też jak przytrzymam klawisz SET +/- to prędkość zaczyna się zmieniać dopóki się go nie puści... No cóż, tego Focusa mam od niedawna a tempomat jeszcze krócej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.