Temat: [Focus 2008-2011] dziwne odgłosy związane z układem ESP
View Single Post
Stary 29-06-2015, 21:30   #1
Buliiveco
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: focus
Silnik: 1.6 Tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie dziwne odgłosy związane z układem ESP

Witam Forumowiczów
Mam mały(albo duży)problem ze swoim Focusem 1,6 Tdci 109 KM 2010 r a mianowicie jadąc 70 100 km/h i wykonując gwałtowne ruchy kierownica prawo lewo (tzw. slalom, tak zwane dociąganie zakrętu lecz takie ostrzejsze ) z komory silnika dochodzi dzwięk jakby obracające się koło czy coś tym podobne, ale kontrolka ESP jeszcze się nie zapala . Nie wiem jak określić dokładnie ten dzwięk ale wydaje mi się jakby to był załączający się układ ESP. Tylko nie wiem czy on jest tak mocno słyszalny ( ten typ tak ma ) czy to jest jakaś wada.Dodam że przy wyłączonym ESP tego odgłosu niemaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Układ ABS i ESP działa sprawdzany na szutrze. Sprawdzałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem. Czy może to mieć coś wspólnego z dwumasą? Proszę o pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Buliiveco jest offline   Odpowiedź z Cytatem