Cytat:
|
Z tym upgrade u mnie to było tak, że w ETIS nic nie było, ale dealer miał na mailu info nt. postępowania w przypadkach problemów z klimą w MK5. Informację tę otrzymał od centrali Forda w PL. I mechanik postępował zgodnie z instrukcją wskazaną we wzmiankowanej korespondencji. Czy klima działa lepiej? Przynajmniej nie dmucha jak szalona.
Za to właśnie pojawił się kolejny problem u mnie. I ten pewnie będzie trudniejszy do usunięcia od poprawy softu klimy. Na nierównościach w aucie skrzypi jakby ktoś siedział a starej kanapie. I już wiem co skrzypi. Otóż skrzypi szklany dach a dokładniej to chyba uszczelki na styku z karoserią. Czyżby karoseria była zbyt mało sztywna... ech. Dach fajny, ale skrzypienie mnie do szału doprowadza przy ogólnej cichy w samochodzie.
|
Karoseria jest podobno 10% sztywniejsza od tej z MK4. Współczuję tego dachu bo to może być problem. Jedyny powód dla którego tego nie wziąłem to właśnie ryzyko skrzypienia. Mogłem mieć niestety nosa.
Biner, z tą kasą za upgrade to przegięcie, ja bym zadzwonił do Ford Polska. Jest jakaś aktualizacja płatna 200 PLN ale nie dotyczy klimatyzacji.