Cytat:
|
Cytat z kolegi mjprzem z innego wątku:
<to był chyba hyundai i30 1,6 tdci gdzie nie dało sie zejść z obrotami poniżej 1500rpm bo samochód wpadał w rezonans dosłownie a samochód był nowy dosłownie(1500km).>
Ale w 11 letnim aucie i to benzynie jak trzęsie budą przy 1300 obr to silnik zepsuty.
Rozdwojenie jaźni?
|
nie rozdwojenie jazni-to jest przykład ze nie zawsze sie tak da jezdzic.
i w tym przypadku tak faktycznie było.
Ale jak ktos pisze takie rzeczy ze silnik ma lżej na wyzszych obrotach i że mu korbowód przez to bokiem nie wyjdzie to aż poprostu powstrzymać sie od smiechu nie mogę.
Fulara -to jest do ciebie-bo piszesz rzeczy których nie pisałem
Bo to niestety jest opinia niedouczonych mechaników i ludzi którzy w naszym kraju znają sie na wszystkim a naprawdę nie wiedzą nic.
Poczytaj postudiuj-naucz sie-policz i sie dowiesz- ale najpierw sam się naucz a nie wciskaj innym głupot o których sam niemasz pojecia.
I Fulara nie pisz kłamst bo nie mam zamiaru cię cytować=> ile razy przekręciłeś na swoje to co pisałem i wmawiasz mi coś czego nie mówiłem.
Prawda jest taka ze dla samego silnika najlepsze są najniższe obroty a co układu napędowego to inna historia.
A to ze trafił ci sie samochód z uszkodzoną skrzynią biegów to Co ci na to poradze-widziały gały co brały jak auto kupowały.
Widać własnie z ciebie taki znawca skoro takie głupoty piszesz.