Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 02-07-2015, 19:19   #293
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Mój ma datę produkcji 11.03 a mapy też mam F4. Niestety nie jestem w stanie nic więcej sprawdzić jeśli chodzi o wersje softu. W karcie z serwisu miałem napisane jednak że programowanie sukces. U mnie problem z klimą polegał przede wszystkim na tym, że w trybie auto zmiana temp o np. 1 stopień powodowała dmuchanie od razu albo bardzo gorącym albo bardzo zimnym powietrzem a po krótkim czasie odpowiednio na odwrót - czyli zmieniam z 21 na 22 i dmucha gorącym powietrzem aby za chwilę jak się nagrzeje powyżej 22 (a następowało to w ciągu minuty dwóch przy temp nawiewu) puścić powietrze schłodzone na maksa. Po tym programowaniu efekt ten nie występuje. Co więcej wentylator pracuje na 3 (tak było od początku) ale dosyć często schodzi do 2 biefu (a tego wcześniej nie robił). Jak nie dmuchał na szybę tylko nawiewami środkowymi tak robi nadal.
@biner czy ty jeździsz gdzieś po Polsce? Bo ja sporo podróżuję i może udałoby się gdzieś spotkać i byś sobie porównał jak to działa u mnie i u Ciebie. Jakby co to pisz na priv.

A co do stwierdzenia Pana technika to mnie (choć jestem grzecznym i statecznym panem) doprowadzają takie stwierdzenia do szału i wtedy okazuję się być mniej grzeczny. Oni się w ten sposób dowartościowują chyba (na zasadzie - mnie nie stać, ale on wydał szmal i mu nie działa - hurra!).

A z innych tematów: udało mi się z grubsza opanować skrzypienie dachu szklanego! Skrzypią uszczelki wzdłuż dachu (styk z karoserią). Teraz testuję jakim środkiem to potraktować aby ta guma nie skrzypiała przesuwając się minimalnie po blachach.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem