Cytat:
|
Dowcip w tym, że isofixy są zwykle na siedzeniach skrajnych z tyłu. Ja wożę syna za mną (3 lata, fotelik isofix) a córkę obok (9 lat) - też fotelik isofix.
|
Akurat nie miałem na myśli Isofixów, bowiem ich sposobu montażu nie znam więc się nie wypowiadam. Zresztą chcąc Isofixa płaci się za ten sam fotelik bez niego prawie 2x więcej, a czy jest to montaż bezpieczniejszy tego nie wiem - wiem natomiast, że prawidłowe zamontowanie fotelika tradycyjnego (bez Isofixa) dla wielu osób sprawia mega trudność nie mówiąc już o prawidłowym zapięciu pasów w foteliku gdy dziecko już w nim siedzi .....
Przykre lecz prawdziwe jak widzę czasem na mieście fury za ponad 100 tysiaków, a w środku fotelik luźno przypięty pasami, a dziecko w nim wcale albo tylko pasy ma przełożone i to wszystko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Troszkę zboczyłem z tematu za co przepraszam lecz jeżeli chodzi o foteliki, montaż i bezpieczeństwo dzieci w pojeździe dla mnie zawsze najważniejszą rolę odgrywała nie karoseria, nie X Airbagów, nie milion zabezpieczeń, wzmocnień czy bóg wie czego jeszcze w danym modelu auta tylko wyobraźnia kierowcy i chęć aby to co w pojeździe było prawidłowo i bezpiecznie zabezpieczone w razie nagłego zdarzenia drogowego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.