Temat: [Focus 2008-2011] Tankowanie a poziom paliwa?
View Single Post
Stary 03-07-2015, 23:31   #12
bs84
ford::average

Model: Focus MK2, Mondeo MK4
Silnik: 1.6 TDCI, 2.0 TDCI
Rocznik: 2006, 2009
Domyślnie Odp: Tankowanie a poziom paliwa?

Cytat:
Napisał specol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a Ja z kolei dołączę się do pytania o poziom paliwa. Zauważyłem, że od dwóch tankowań na stacji mam plamę pod bakiem 20 cm na 20 cm. Później jak auto stoi nawet z pełnym bakiem nic nie ubywa, brak śladu, czy możliwe jest aby gdzieś w drodze prowadzącej do zbiornika pojawiła się dziura, nieszczelność ? Ew. na jakim elemencie to może wystąpić. Szczerze nie znam się, czy tam jest wąż, czy inne rozwiązanie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z góry dzięki za odp.
Jak popatrzysz pod auto, widać aluminiowy przewód biegnący od wlewu do baku. Sprawdź czy po tankowaniu jest on gdzieś mokry (na tyle na ile jest to możliwe do sprawdzenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jeżeli nie, to być może przy odbijaniu (w momencie zapełnienia zbiornika) wylewa Ci się trochę paliwa, tak jak pisze kolega powyżej, ....ale to byś pewnie zauważył sam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bs84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem