View Single Post
Stary 04-07-2015, 22:18   #1
Banzaj
ford::amateur

Model: Galaxy
Silnik: 1890 TDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Wycieraczki i immobilizer - jednoczesna awaria

Witam!
Przeszukałem jak myślę dokładnie forum i nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na mój problem. Wczoraj próbowałem odpalić mojego Galaxy, ale po przekręceniu stacyjki rozrusznik ani nie drgnął. Akumulator jest sprawny, prawidłowo podpięty. Gdy wyciągnąłem kluczyk i wsadziłem ponownie i przekręciłem kluczyk, dioda od immo w drzwiach zapaliła się jak zwykle, ale po chwili zaczęła mrugać i po przekręceniu kluczyka rozrusznik ani nie drgnął. Gdy powtórzyłem operację, ale przekręciłem kluczyk zanim immo odpowiedział to rozrusznik kręcił, ale silnik nie zapalił. Znajomy poradził mi aby zdjąć minusową klemę i zrestartować komputer. Po tej operacji za którymś razem silnik zapalił. Mechanik podpiął do auta komputer i wyszedł błąd komunikacji immo, ale również błąd komunikacji komputera.
Dzisiaj z kolei zaczęły wariować wycieraczki przednie. Po ich uruchomieniu wychylają się do połowy i nic. Przy wyłączonych wycieraczkach co ok 20 s. wykonują one minimalny ruch i nic. Dopiero po kilku takich cyklach wracają do pozycji spoczynku. Czy te dwie awarie są połączone, czy jest to wina komputera, sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Tomek
Banzaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem