Temat: [C-MAX 2003-2007] Głośniejsza praca silnika - buczenie
View Single Post
Stary 05-07-2015, 18:32   #1
Misiek-Ginal
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Focus C-max
Silnik: 2.0 TdCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Głośniejsza praca silnika - buczenie

Witam, z przykrością stwierdzam, że ostatnio często tu opisuje swoje problemy związane z autem ale niestety jest taka potrzeba.
Wczoraj przejechałem około 100 km i podczas jazdy stwierdziłem że mój silnik działa dużo głośniej porostu buczy. Jest to ewidentnie coś w silniku(lub osprzęcie) bo kiedy dodaje gazu, lub jadę stałą prędkości to buczy, kiedy gaz puszczam, przestaje. Nie jest to absolutnie związane z przeciążaniem silnika na niskich biegach przy niskich obrotach. Dowód - jak wróciłem do domu, postawiłem auto w garażu, nie gasząc. Otworzyłem maskę i wsłuchiwałem się i rzeczywiście słyszałem bardziej basowy dźwięk niż zwykle. Wiem że tak z opisu może nic nie wynikać, najlepiej byłoby zaprezentować ten dźwięk ale mimo to jeśli kiedykolwiek ktoś miał podobną sytuację lub wie co to może być proszę o pomoc. Dodam, że nie wydaje mi sie by auto miało mniej mocy, więcej paliło, nie stwierdzam ubytku płynów itp, na pewno turbo mam do robienia bo troche smarka ale to nie pilne jak stwierdził mechanik (chociaż i tak to zrobię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Misiek-Ginal jest offline   Odpowiedź z Cytatem