View Single Post
Stary 05-07-2015, 18:52   #73
lewap97
ford::amateur

Imię: Pawel
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Regeneracja sprezarki klimatyzacji-Uszczelniacz

Witam, mojego problemu z klimatyzacją tu nie znalazłem dlatego go opiszę bo to istny cyrk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakiś czas temu zakupiłem foczkę mk2 1.6 ti-vct no i nie zwróciłem uwagi na klimę...

Oto opis:
Włączam klimę (manual), przycisk świeci się obroty na biegu jałowym podnoszą się więc coś się załącza... ale klima nie chłodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaglądam pod maskę a tam brak paska od klimy ?!
Na wyłączonym silniku pokręciłem kołem od sprężarki oraz sprzęgiełkiem - obydwie części obracają się bezproblemowo. Po za tym oba przewody od klimki są chłodne (na rozgrzanym silniku) i w obydwu jest ciśnienie.

Moje pytanie: Od czego zacząć dochodzenie (mniemam, że od założenia paska-tylko dlaczego ktoś go zdjął) żeby przywrócić klimę do sprawności w te upalne dni...
Nigdy nie mialem do czynienia z tematem klimy więc prosił bym o w miarę prosty opis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki za każdą radę, pozdrawiam.
lewap97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem