Jestem po ceramice Pro Light karoserii i kół. Prezentuje się mniej więcej tak jak auta na salonach samochodowych (do pierwszego deszczu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Efekty uboczne to lekko ciemniejszy odcień w przypadku mojego ruby red co przy dużej ilości metalicznego odblasku wygląda w słońcu bardzo dobrze . Auto w gratisie zostało umyte w środku. Jest bardziej sterylne niż przy odbiorze z salonu. Zobaczymy z czasem czy faktycznie powłoka cokolwiek chroni lakier. Za rok za 500 PLN robią powtórkę a dodatkowo za 250 PLN kupiłem środek do konserwacji raz na kwartał.
Z innych wrażeń po 5 kkm:
- cały czas bez żadnych świerszczy a w tej ciszy w środku łatwo je usłyszeć
- średnie spalanie od początku 7,4 L, ostatnie 700 kkm 6,7 L
- audio jakby się wygrzało bo gra lepiej
- nawigacji fabrycznej używam wyłącznie na krętych drogach, żeby widzieć ile mam do zakrętu przy wyprzedzaniu, w innych przypadkach NaviExpert
- światła to największy bajer, doskonała widoczność, zmiana krótkie/długie działa póki co bez zarzutu
- automat działa bez szarpnięć, szybko i płynnie
- zawieszenie jednak jest przemyślane do bólu bo kosztem niewielkiej rezygnacji z cech sportowych względem MK4, mamy dużo większy komfort i ciszę. I to mimo 18".
- układ kierowniczy trochę za lekki przy dużych prędkościach
- auto bardzo stabilne przy bocznym wietrze, zwłaszcza przy ekranach na autostradzie
- klimatyzacja działa bardzo wydajnie, z właściwą mocą do utrzymania zadanej temperatury
Reasumując, po aktualizacji klimatyzacji, wymienionym nieszczelnym czujnikiem wody i regulacji klapy i maski auto spełnia moje oczekiwania mniej więcej w takim stopniu jak tego oczekiwałem po przesiadce z MK4.