w Polsce to powinien być chyba tylko lewy pas i wtedy byłaby zgoda w narodzie bo każdy byłby tak samo ważny.
Jeżdżę do pracy A1 i to standard że na środkowym / lewym jadą sobie 100 - 120, a ja jak chce pogonić to zygzakiem między nimi a niektórzy jeszcze trąbią jak ich wyprzedzam z prawej strony.
Rozumiem, jedź lewym, ale jak widzisz że ktoś chce szybciej to go przepuść. A u nas nie. Nie przepuszczę i ch.... Lusterek nie mam, mam wszystko w d...., przecież jestem sam na drodze, najważniejszy. JA i mój Lanos. Ot, Polska właśnie.
Jak 15 lat temu robiłem prawko to uczyli mnie że należy się docelowo trzymać prawego pasa ( w zabudowanym również), nawet jeżeli wiem że na końcu skręcę z lewego w lewo, to na początku należy zajmować prawy pas i pod koniec zmienić na lewy. Wiadomo, teraz się pozmieniało, gimbusy, niedzielni, poniedziałkowi, skutery, blondynki, brunetki, kryzys wieku średniego, licealna ynteligencja z których 25% nie zdało matury...
Święty Krisie, miej nas w opiece
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.