View Single Post
Stary 07-07-2015, 22:05   #45
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlaczego uważasz że w zabudowanym możesz jechać lewym pasem bezkarnie a poza zabudowanym nie ?
Uważam, że jazda lewym pasem na dwupasowej drodze jest uzasadniona w przypadku, gdy jadę w terenie gęsto zabudowanym gdzie jest dużo uliczek podporządkowanych, z których lada moment może ktoś wyjechać. Takich miejsc jest wiele we Wrocławiu, Krakowie, Szczecinie .... baaa nawet w mojej Legnicy. Albo ktoś chce wyjechać bez patrzenia w lewo albo wprost przeciwnie - ktoś się zatrzymał i chce wjechać na główną. W obu przypadkach i ja i ten drugi jest na wygranej pozycji. A jeśli w terenie zabudowanym gdzie jest ogr do 50 km/h chce jechać szybciej to niech wyprzedzi prawym albo niech poczeka. Jeśli jest ograniczenie do 60 to jadę 60. Jeśli do 70 to jadę 70. I wszędzie w terenie zabudowanym mogę to robić na lewym pasie. Większe zagrożenie wprowadza ktoś nieustannie zmieniający pasy niż ten kto jedzie jednym pasem cały czas. Co innego jeśli mamy dwa auta jadące obok siebie w zbliżonej prędkości. Mogą to robić więc nie ma się o co spinać tylko poczekać.

Cytat:
Napisał radek9103 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Juzek uwierz mi ,że jeśli widzę kogoś za sobą to staram się ustąpić . Ale odkąd mam mondeo to wyprzedził mnie mercedes s320 i Andrzej na S8 :-D
Ja również. Przekracza dozwoloną prędkość, żeby wyprzedzić, zjechać na prawy i wtedy tamten za mną nawet nie musi hamować.

Cytat:
Napisał radek9103 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie. Na przysłowiowej 100 ktoś może jechać 60 ,a niestety sporo takich osób jest. Sam widziałem efekt wyprzedzania z prawej na drodze expresowej.
Niestety tego się nie da uniknąć. Ale można mieć na to wywalone i wyprzedzić szybko z lewej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdarzyło mi się kiedyś wyprzedzać kończącym się pasem który wjeżdża na autostradę.
Jadąc z przepisami 140 , inne auto obok które mnie wyprzedzało , a tu nagle z prawej mi dziad pod koła wjechał , więc zamiast ostro hamować wyminąłem go właśnie prawym wjazdowym pasem i oczywiście mrugał mi światłami przez jakieś 10 sekund. Szkoda że nie miałem wtedy kamerki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też się zdarza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ludzie za kółkiem czują się bardziej anonimowi więc sobie pozwalają.

Tapnięte z Szajsunga MkIV

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-07-2015 o 20:14 Powód: post za postem - łączenie
Juzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem