View Single Post
Stary 08-07-2015, 12:17   #240
Dawid88888888
ford::amateur

Model: FORD S-MAX
Silnik: 2,0
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: TravelPilot FX - nie włącza się - Blaupunkt uznaje wadę!

Hallo
Jak próbowałem wymienić swoje radio w Austrii. Pierwsze wrażenie super, weryfikacja radia poprzez podanie VIn - OK, termin wymiany ustalony i to bez jakiejkolwiek wizyty (wszystko na telefon i email) pozostało przesłać scan dowodu rejestracyjnego i numer radia na podstawie którego serwis miał zamówić nowe radio przed moją wizytą. I tu porażka !!! Otrzymuje telefon od osoby z serwisu (zresztą bardzo miłej) z przeprosinami że wprowadził mnie w błąd ale niestety Ford Austria nie ma umowy z Ford Polska (a tu jest zarejestrowany samochód) i nie może mi wymienić radia.

A szkoda. Gdyby nie ten mały problem że jesteśmy z Polski, sprawę udało by się załatwić dosłownie w 1,5 tygodnia, bez zbędnych oględzin, po weryfikacji na podstawie VIN i tylko przy jednej wizycie w serwisie tzn montażu sprawnego radia !!!

Kiedy my dogonimy takie standardy obsługi klienta ???

Bump: Dodam jeszcze że w tym momencie czekam ponad tydzień na odpowiedz Ford Polska czy łaskawie podejmą temat (mimo że samochód chociaż używany ale został zakupiony u dilera Forda w Polsce). Jeśli nawet wyrażą zgodę to potem oględziny / naprawa czyli miesiąc najmniej. A mogło być tak przyjemnie !!!
Dawid88888888 jest offline   Odpowiedź z Cytatem