ODP: Chodzi mi o ten pierwszy element.. właśnie tutaj powiedzieli mi taką samą cenę w salonie Forda. Rozumiem że coś może być droższe ale bez przesady nie 450zl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i ja właśnie ten element mam żebrowany, tak jak przedstawione jest to na poniższym rysunku:
(moje auto Focus 1.6 TDCI 90KM rok 10/2005 hatchback).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na znanym portalu Alle*** też łatwiej o ten model bez żeberek. Gładka okolice 110/130PLN, żebrowana 250PLN.
Zastanawiam się czy jak wymienię rurę na tą gładką to czy to będzie jakaś różnica, bo bez oglądania dwóch przed sobą zakładam że mają identyczny wymiar i profil, a jedyna różnica to rodzaj zaczepu po środku do chłodnicy. I chyba górna krawędź też inaczej zakończona.
Czy będzie pasować taka gładka? Po co w ogóle te użebrowanie? Do redukcji przenoszonych drgań przez silnik? Czy może dla lepszego rozłożenia naprężenia podczas wciskania gazu wąż nabrzmiewa i rozciąga się na tym użebrowaniu.
-------------------------------------
Tak po przeglądaniu tych aukcji widzę że głównie nie rozchodzi się chyba o żeberka, ani o mocowanie do chłodnicy (mam nadzieje że nie obciera potem), a jedynie rozchodzi się o różnicę czy kolanko przy kolektorze dolotowym jest ścięte czy normalne. Ja mam normalne to zamienniki 130-200 niby i to racjonalna cena. Po weekendzie spytam o ceny w Radomiu już. Ale i tak czekam na Twoją odpowiedź i sugestie.