Nie ma "lepszych" lub "gorszych" wyników przestawienia. Nie ma co publikować danych porównawczych.
Wiem natomiast ile jest kroków do wykonania IDSem przy przestawieniu i wiem jakich kroków nie jesteś w stanie zrobić "czarując" UCDSem.
Możesz publicznie oświadczać oraz przytaczać zapewnienia innych stosujących ten skrót, że to bez znaczenia i efekt jest taki sam...
Nie zamierzam polemizować i nadal będę robił to zgodnie z (moją) technologią.
BTW - nie twierdzę, że nie przestawiasz 140->163 bo nie umiesz czy się nie znasz... Twoim "skrótem" silnik da się przestawić (są metody "opowiadane" przez kilka różnych ASO, które na 100% nie działają i tamci robią ludzi w "balona"). Od Ciebie samochód wyjeżdża przestawiony jeśli pokazuje CET powyżej 369,5Nm. Tak więc moje komentarze dotyczą tylko tego, że koledzy Rosjanie dali Ci narzędzie robiące kluczową funkcję i nie dające możliwości wykonać kilku funkcji pomocniczych - naszym zdaniem też istotnych...
I na tym proponuję skończyć tę część dyskusji, bo tak na prawdę zrobił się off-top i wpadnie moderator i posprząta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.