View Single Post
Stary 09-07-2015, 21:35   #177
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: upgrade 2.0 tdci 140 do wersji 163 KM

Nie ma "lepszych" lub "gorszych" wyników przestawienia. Nie ma co publikować danych porównawczych.
Wiem natomiast ile jest kroków do wykonania IDSem przy przestawieniu i wiem jakich kroków nie jesteś w stanie zrobić "czarując" UCDSem.
Możesz publicznie oświadczać oraz przytaczać zapewnienia innych stosujących ten skrót, że to bez znaczenia i efekt jest taki sam...
Nie zamierzam polemizować i nadal będę robił to zgodnie z (moją) technologią.

BTW - nie twierdzę, że nie przestawiasz 140->163 bo nie umiesz czy się nie znasz... Twoim "skrótem" silnik da się przestawić (są metody "opowiadane" przez kilka różnych ASO, które na 100% nie działają i tamci robią ludzi w "balona"). Od Ciebie samochód wyjeżdża przestawiony jeśli pokazuje CET powyżej 369,5Nm. Tak więc moje komentarze dotyczą tylko tego, że koledzy Rosjanie dali Ci narzędzie robiące kluczową funkcję i nie dające możliwości wykonać kilku funkcji pomocniczych - naszym zdaniem też istotnych...

I na tym proponuję skończyć tę część dyskusji, bo tak na prawdę zrobił się off-top i wpadnie moderator i posprzątaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 09-07-2015 o 21:53
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem