Odp: Mulenie i szarpanie na ciepłym silniku
no własnie na całym przewodzie od tej okrągłej kostki izolacja jest a praktyczniej jej juz nie ma, sparciała przegrzana tj, wtryskiwacz pierwszy przewód o kolorze chyba biało-czarny
Teraz po resecie kompa albo po czyszczeniu tych styków jest dziwne zachowanie wolnych obrotów po odpaleniu wskakuje na prawie 2000 tys i spada 1100 i do 900 , ale po przygazówce spadaja 1600 i za chwile lecą do 900 nie ma hamowania silnikiem.
Panowie zrobiłem teraz 50 km. na początku auto przymulało ale tylko na dwójce i w zakresie obrotów 1800 -2000 ten zakres jak minie auto już idzie normalnie, gdy ten moment wyczuwałem odpuszczałem gaz dosłownie na moment i do dechy i wtedy auto idzie już nie muli ani nie szarpie, przepływomierz jeszcze raz badałem woltomierzem masa i napięcie jest normalnie, tylko na tym przewodzie sterującym co powinno być 0.7V jest roznie na początku skacze 0.17 -0.24V jak podniosę obroty do 3000tyś to skacze miedzy 0.25V - 0.35V czyżby ten przepływomierz był uszkodzony? mam drugi ale na nim podobnie pokazuje a jechać sie nie da bo od razu szarpie tylko od spodu jest napis C75 a na tym co teraz jeżdze C80 na wierzchu wszystkie nr są takie same. Jakiego przepływomierza muszę poszukać do swojego auta?
Jeszcze szukałem informacji na temat sondy lambda wczesniej miałem wkreconą sonde o oznaczeniu 94BB-9F472 BB, w sklepie sprzedali mi jakiś zamiennik ME premium odpowiadajacy temu oznaczeniu, ale szukam czy ta sonda jest wogóle pod mój silnik jest ktoś w stanie to sprawdzić?
Ostatnio edytowane przez adagor28 ; 11-07-2015 o 18:41
|