Temat: [Fiesta 2001-2008] Falujące obroty, brak mocy 1.4 DURATEC
View Single Post
Stary 11-07-2015, 21:03   #7
adamvariant
ford::amateur

Imię: Adam
Model: Fiesta GHIA mk6/Mondeo Turnier MK4
Silnik: 1.4 16v/2.0TDCi
Rocznik: 2002/2009
Domyślnie

cholera. FORScan nie łączy się z interfejsem ELM327 przez bluetooth. albo ja nie potrafie

Bump: Czy ktos miałby ewentualne sugestie? gdzie włożyć ręcęco sprawdzić?( problem jest tego typu że aktualnie w niemczech jestem) i jak oddam samochod na warsztat to skasuja wiecej niz cena zakupu tego samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie mam interfejsu na usb,lub com a przez bluetooth nie łączi mi się forscan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edit: kolejne fakty

juz w ogole nie ma wolnych obrotow, odpala tylko z gazem i tylko jak przytrzymam gaz bo jak tylko puszcze to zdycha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

odłączałem mapsensor przy przepustnicy,- bez zmian,
odłączałem ten zawór podciśnienia z 2 wężykami - bez zmian
odłączałem, czujnik położenia wałków- bez zmian
odłączałem czujnik temperatury na chłodnicy-bez zmian
odłączałem czujnik temperatury na bloku po prawej stronie pod cewką- bez zmian

jedyna zmiana to jak wyjąłem wężyk z odmy ten z zaworkiem przy bloku, to odpala i chodzi ale ma 2500 obr/min, podlączałem bez zaworka bo myślałem że to może jest to, ale bez zmian bez zaworka tez nie chodzi.

nie wiem co jeszcze moge zrobic

Ostatnio edytowane przez adamvariant ; 12-07-2015 o 20:55
adamvariant jest offline   Odpowiedź z Cytatem