Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Dalej walczę z dodaniem modułu z Fiesty CS7T-14D212 do S-MAXa. Dla przypomnienia - działa mi USB i VC (tylko po angielsku chociaż pozmieniałem język w ELMConfigu na Polski) jednak przy próbie parowania z telefonem nie wyświetla mi PINU. Zauważyłem że nie tylko ja mam taki problem, z mojego studiowania różnych forów wywnioskowałem że problem może być związany z modułem pochodzącym z Fiesty która ma dodatkowy wyświetlacz gdzie jest wyświetlany PIN. Czy ktoś już próbował zainstalować moduł z Fiesty do samochodu z radiem SONY i miał podobny problem? Może gdyby moduł ten pochodził z Focusa który nie ma wyświetlacza tylko Soniaka nie byłoby problemu? Wyczytałem że w ELMConfigu można zmienić ustawienia tego modułu w SRM (Speech Recognition Module) ale funkcja ta działa tylko dla Focusa II/C-MAX/Kuga w S-MAXie nie działa. Czy rozwiązaniem jest podłączenie modułu do instalacji np w Focusie i w ELMConfigu w SRM ustawienie w module Vehicle Type->Ford Focus (aby zmusić moduł do wyświetlenia PINu na radiu), Language->Polish (wtedy powinien zamówić w ojczystym języku), Bluetooth Handsfree->BT/VC High + USB + BT Audio? Czy dobrze kombinuję?
radio Sonyz Kugi:
06-04-05
SONY E1
BL: AM2T-14C476-AD
CD: C6.08.01
MP3: 09.00.02
FB: 06.00
EQ: 02L B047
ALIGN
09/03/2011
CS: 8DAD8EAA
|