Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
Moje ACC coraz blizej. Przypomne ze moje auto jest wyposazone w wiazke silnikowa do radaru, brakuje jednak wtyczki do modulu ACC. Pompe mam wymienoina, HLA uruchomione, radar, modul, przyciski na kiere sa zakupione i czekaja na montaz.
Wlasnie sie zabralem za analizowanie zakupionej wiazki kokpitu, zeby z niej odzyskac wtyczke do modulu ACC. Analizujac schemat i mierzac wiazke doszedlem do tego ze wszystkie kable z modulu ACC (oprocz HSCAN) sa wpiete do wtyczki C21AB (patrz obrazek nizej, RDR-CAN to polaczenie do radaru).
W zwiazku z tym mam pare pytan.
1. Zakladajac ze mam wiazke radaru w komorze silnika, moge liczyc na to ze Radar-CAN jest podprowadzony do pinow 13-14 gniazda C21AB?
2. wlasciwie to samo pytanie dotyczy IGN i BAT. Dziwi mnie ze do tych pinow podpiety jest tyko modul ACC i zaden inny (chyba ze lacza kable gdzies w srodku wiazki)
3. Przypuszczam ze ww piny w tej wtyczce beda nieobsadzone. wie ktos gdzie kupic piny do takiej wtyczki. Jak wygladaja? A moze da sie wyciagnac piny z wtyczki-dawcy? Wtedy bym mial kompletna wiazke do wpiecia we wtyczke w swym aucie. Ktos probowal? Jak to najlatwiej zrobic?
Pozostaje HSCAN i masa ale z tym problemu nie powinno byc bo widzialem w wiazce przynajmniej 2 inne pary HSCAN a masa to gdziekolwiek
Z gory dzieki za sugestie.
PS. na obrazku staralem sie oddac oryginalne kolory przewodow.
Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 12-07-2015 o 18:21
|