No i tutaj kolego masz całkowitą racje ja również jestem za tym co fabryka dała i trzymam sie tego, dlatego nie mam problemu z autem jezeli cos padnie to wiem co jest a tak do szukanie igly w stogu siana po pseudo mechanikach ktorzy robia ropórkę z kija od miotły i otwierają maske jaki to tuning tam zrobił w kazdym zakrcie bedzie go ten kij trzymał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. wracając do tematu problem ze spalaniem jest załatwiony przejechałem 200 km spalanie 7l/100 nie ma tragedii, przewody podcisnienia załozone prawidłowo i wymienione na nowe, takze lewego powietrza nie dostaje obroty jałowe stabilne żadnych wahań, pozostało poszarpywanie w zakresie obrotów 1800-2200, to jest jak mu depne konkretnie jak nie ma obciazenia normalnie sie wkreca, takie zachowanie swiadczy o niedomaganiu zapłony tylko co to moze być ? pomierzyłem cewkę na gorącym silnku wejscie do ceki 3 piny. Pin 1 i2 =1,3 ohm, pin 2 i 3 1,3 ohm , na stykach do swec 1 i 4=15,4 kohm i na 2 i 3 =15,5 kohm, mam drugą cewkę i ma takie same parametry ale na niej od razu przerywa w zakresie 1800-2000 nawt jak na postoju depne. Czy te parametry tej cewki są dobre czy cewka do wymiany moze ktoś u siebie sprawdzić ?