View Single Post
Stary 13-07-2015, 09:28   #87
Lewian
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Audi A4 B9
Silnik: 2.0 TFSI Ultra Quattro
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: [mk3] jakie najlepsze klocki i tarcze do 2.0 tdci ??

Cytat:
Napisał Tyskiebeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpowiedzcie, zaczęło mi się bicie na hamulcach z przodu ( tarcze i klocki bosch przejechane około 35tys.km ).
Pewnie zwichrowane tarcze/a bo jak się toczę 20/h i wcisnę hamulec delikatniej to jakby tarcza co chwila jest łapana mocniej przez klocki. Taki efekt czkawki mimo że trzymam hamulec w jednej pozycji to wyczuwam że co obrót koła hamuje mocniej i puszcza, mocniej i puszcza...
Zastanawiam się czy kupić oryginalne motorcrafta czy też zestaw ATE PowerDisk (cenowo podobnie wychodzi) czy też np zestaw mikody z nawiercanymi tarczami.
Rocznie pokonuję powiedzmy 30tys km max.
W kraju styl jazdy mieszany i nie znęcam się nad hamulcami, hamuję też silnikiem.
Z kolei raz w miesiącu mam trase 3-4tys.km i tam już na autostradach troszkę szybsza jazda ( do 160 ).
Jakie tarcze/klocki wybrać na przód ?
Jeśli chcesz coś dobrego jakościowo to tarcze Zimmermann i klocki Ferodo lub Zimmermann to jest najwyższa półka w hamulcach a wcale nie najdroższa.

Cytat:
Napisał Cobretti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak zawsze każdy swoje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja "od zawsze" używam kompletu ATE (tarcze i klocki)... miałem w mondeo MKIII, miałem w focusie MKI FL a teraz to samo uzywam w Connectcie (co ciekawe - w coniu na zaciskach klocków jest znaczek ATE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Nic dziwnego ponieważ ATE to konstruktor systemu hamulcowego. A jeśli chodzi o tarcze czy klocki to jest to konfekcjoner anie producent.

Cytat:
Napisał Tyskiebeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ATE nacinane powerdiski czy zwykłe?
O tych Zimmermannach nie słyszałem wcześniej..a na forach ludzie polecają je na tył...ale na przód zakładają często bardziej zasłyszane marki...
PD to niewypał także odpuść sobie. Nie będą lepsze od dobrych gładkich a będą hałasować i zjadać klocki.

Zimmermann to niemiecki producent tarcz i klocków, najwyższa półka na rynku. w pudełku tarcz ATE często można trafić właśnie Zimmermanna ale trafia się również chińszczyznę.
Lewian jest offline   Odpowiedź z Cytatem