View Single Post
Stary 13-07-2015, 20:22   #747
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Nic złego o nim nie można powiedzieć... Choć mocno naplakowany i środek błyszczy się jak... wiadomo co..., to jednak jest czysty i w miarę zadbany.
Przebieg jest faktycznie podejrzanie mały, ale zdarza się, że wersje osobowe albo jeżdżą w trasy i mają kosmiczne przebiegi, albo też jeżdżą jako okazjonalna biznesowa taksówka w firmie i przebiegi są rzeczywiście małe.
Po takim przebiegu kierownica powinna być jeszcze prawie jak nowa, a tej warto się przyjrzeć, bo jest mocno wybłyszczona. Może to ten plak?

Silnik 140 KM z roku 2009 to układ wtryskowy Denso - generalnie mało zawodny, ale nie lubi w trasach grzania z pedałem w podłodze. Szybkość 130 km/godz to optymalna jazda i jest jeszcze duży zapas pod butem. Trzeba pamiętać, że te auto na pusto i z pełnym kompletem pasażerów plus bagaż to dwie zupełnie różne bajki... Inne osiągi, inne hamulce, inne zachowanie na jezdni. I ta moc może wtedy być... zdradliwa. Sam coś wiem o tym.

Auto ze zdjęć mi się podoba, warte jest obejrzenia. Ciekawe, czy hak jest fabryczny, hak w Mk7 dodany później bez fabrycznej instalacji z modułem może czasem sprawiać kłopoty. Można sprawdzić po VIN-ie.
Jest nieźle wyposażony, brakuje tylko niezależnego, wodnego ogrzewania postojowego (tzw webasto), ale... chciałaby dusza do raju...

Do prywatnego użytku lepsze są - moim zdaniem - pojedyncze fotele z przodu, ale do jazdy zarobkowej trzy siedzenia z przodu to plus.
W sumie - jak na 9-cio osobowego vana - to kawał bryki, i przedłużony, i podwyższony. Wygodny, dużo miejsca na bagaż. Jest czym jechać... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 13-07-2015 o 20:32
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem