Dzisiaj pomierzyłem przeplywke wszystko robione na biegu jałowym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,pomierzyłem równiez czujnik temperatury silnika woltomierz ustawiony na 20kohm wskazania na gorącym silniku załaczony wentylator chłodnicy 4.98 kohm i szedł jeszcze do góry czy to dobry wynik?
Znalazłem coś takiego :Czujnik temperatury na PCM (górny na obudowie termostatu) - według jego danych sterownik określa dawkę paliwa w zależności od temperatury silnika i w razie potrzeby uruchamia wentylator.
Wartości pomiarowe – mierzymy omomierzem:
0 stopni- 88,000 OHM do 120,000 OHM
20 stopni- 35,000 do 40,000
40 stopni – 15,000 do 17,000
60 stopni – 7,100 do 8,0000
80 stopni – 3,000 do 4,500
1,9-2,5kOhm - 100°C
tylko mnie zastanawia jak zdjełem wtyczke z niego to dlaczego załaczył sie wentylator jak niby on jest zespolony z wentylatorem, czujnika na wentylator nie mam w chlodnicy.