View Single Post
Stary 14-07-2015, 15:19   #1777
gazdus

Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Witam Panowie, temat znany więc opiszę pokrótce jak to wygląda w moim przypadku. Od 8 lat jeżdżę kolejnymi rocznikami Mondeo i nigdy nie narzekałem (a nawet zachwalałem) ale... no właśnie, w zeszłym tygodniu przy porannym odpalaniu zaczęły się "stuki" pod maską, które milkły po ok. 2 minutach jazdy. W piątek ruszyłem w trasę, zrobiłem 100 kilometrów i pod samym domem zaczęła migać nasza ulubiona sprężynka. Pierwszy raz pojawił się taki komunikat, pomyślałem że przez noc przejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na drugi dzień rano próbuję odpalić autko i tak jak zawsze odpalał "z palca" tak teraz musiałem chwilę pokręcić. Oczywiście wroga sprężynka dalej migała a dodatkowo dołączyła do niej koleżanka - lampka ostrzegawcza silnika, która nie miga tylko razi non stop. Dodam tylko że od tego czasu zrobiłem ponad 100 kilometrów, ale oczywiście odczuwam poranne ciężkie odpalanie i późniejszą obniżoną moc. Na piątek jestem ustawiony w ASO na kompa. Ale chciałbym Was podpytać czy mieliście takie objawy (sprężynka+silnik), ewentualnie na co zwrócić uwagę fachowcom z ASO żeby nie pójść w niepotrzebne koszty. Z góry wielkie dzięki za każdą pomocną radę.
  Odpowiedź z Cytatem