Chyba każdy inżynier ma coś takiego że dopóki nie rozwiąże jakiegoś problemu to go coś w środku dusi by kombinować. Kombinowałem i zadziałało. Teraz dusi mnie jeszcze bardziej bo nie wiem dlaczego. Na bank błędy związane z VDM wpłynęło złe ustawienie "Adjustable Speed Limiter". Dziś zacząłem od wywalenia tego i testowania wszystkich kombinacji CMbB i Forward Collision Warning. Skutki były takie same. Po każdym ELMConfigu, FORSCan, kasowanie błędów, odpalenie silnika (bo dopiero po uruchimieniu były alarmy) i znów 2x"Wczesne ostrzeganie usterka " (WOC). W pewnym momencie doszedłem do sytuacji kiedy miałem zero błędów w ForScan i 2x WOC. Ki diabeł? Wyłączenie auta, rundka kilka kilometrów. Wyłączenia auta-zero alarmów, włączenie 2xWOC. Forscan-czysto. Wyłączenie auta. Włączenie silnika...znowu to samo. Kolejny raz. i magia.. wszystko działa. kilka rundek dookoła osiedla, kilka sekwencji ON/OFF. Działa. Radar był wcześniej już po procedurze align. Wygląda na to że jeszcze coś gdzieś musiało się odblokować/dostroić.
W każdym razie jest sukces.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozd.Marek